Tanösvények

„Fedezd fel a Roșia völgyet” tanösvény

Ez a körülbelül 2 kilométer hosszú séta a természetben nem csupán a szemnek, de a léleknek is jót tesz. A Farcu-bánya kristálybarlangjától induló tanösvény minden korosztály számára hozzáférhető és rálátást nyújt a Roșia terület kulturális tájaira. A turisták megismerhetik a vadon élő állatokat, valamint az erdő és a karszt fontosságát. A tanösvény legszebb része a Stanul Cârnului ponton kialakított erkély, mely látványos kilátását ad a Cheilor Văii Lazuri-ra, ami több mint 80 méter magas.

„Az erdő meséi” tanösvény

Ez a csaknem 4 kilométer hosszú útvonal a Sebes-Körös szurdokvölgyének jobb oldalán helyezkedik el, Körösrév közelében és lélegzetelállító kilátást nyújt. A tájékoztató táblák az erdő, mint ökoszisztéma fontosságáról informálják a látogatókat. Ugyanakkor, azt is megtanulhatják az itt sétálók, hogy milyen szabályokat kell betartani ha az erdőben jár az ember. „Az erdő meséi” tanösvény az egyik legrégebbi természetvédelmi terület Bihar megyében. Éppen ezért ideális hely arra, hogy egy csodálatos sétáláson kívül, érdekes leckét kapjunk környezetünkről és annak védelméről is.

„Nyom nélkül” tanösvény

A Sebes-Körös bal partján lévő ösvény, majdnem 2,5 kilométer hosszú és a „piros pont”útvonalat követi Körösrévtől egészen a Zichy-barlangig. Ennek a tanösvénynek a legfőbb célja, mint ahogy azt neve is sugallja, hogy megtanítsa az idelátogatókat arra, mit is kell tenni, hogy az itt töltött idejük minél kevesebb kihatással legyen a környezetre. Ezért az ösvény mentén 6 tájékoztató tábla található, melyeket a „Ne hagyj nyomot” elv inspirált. Ez is tökéletes példája annak, hogy Király-erdő nem csak a hely szépségét hivatott kiemelni, hanem a természetvédelem fontosságát is.

„Az erdő lakói” tanösvény

A körülbelül 3 kilométeres ösvény a Poiana Frânturii és a Mișidului völgy között helyezkedik el, tehát minden turista számára megközelíthető. Miután átmennek a Szelek barlangjához vezető függőhídon, a turistáknak lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék az erdő növény- és állatvilágát, amely a Király-erdő-hegységre jellemző.

[wpml-string context="content templates" name="Other Destinations"]Other Destinations[/wpml-string]