Fedezd fel Bihart

Bihar megye különféle természetes és kulturális értékekekkel rendelkezik és számos turizmustípus gyakorlásának ad otthont.

A gyalogtúrák szerelmesei átszelhetik a Bihar-hegységet, a Vigyázó, a Királyerdőt és a Béli-hegységet a megjelölt turista ösvényeken, amelyek különleges festői tájakat szelnek át. Akik adrenalinnal fűszerezett tevékenységeket szeretnének folytatni, mint a vadvízi evezés, kajakozás, canyoning, csörlős siklás vagy via ferrata, azok a Sebes Körös szurdokvölgyében kalandozhatnak. A barlangászat szerelmesei felfedezhetik a földalatti csodálatos világot, ugyanis Bihar vidéke Románia legtöbb és legváltozatosabb karszt jelenségeinek az otthona, melyek közül sok országos és nemzetközi elismertséggel rendelkezik. A téli sportok szerelmesei Vértop üdülőfalu és Biharfüred sípályái közül választhatnak, melyek modern sífelvonókkal vannak ellátva. A megannyi természeti látványosságon kívül, számos építészeti, történelmi és kulturális látnivaló és nevezetesség várja az ide látogatókat.

Elmondhatjuk tehát, hogy Bihar megye egy olyan turisztikai régió, ahol ezernyi látnivalóval és szórakozási lehetőséggel várjuk önt. Értékeink a múltban gyökereznek, de átszövik mindennapjainkat. Lépten nyomon egy-egy időutazásra hívjuk, ahol felfedezheti az elmúlt évezred történéseit.