Via ferrata a Sebes-Körös szurdokvölgyében

Szeretne kipróbálni valamit, ami kizökkenti a hétköznapokból? Valamit, ami próbára tesz erejét, gyorsaságát és ügyességét? Akkor a Sebes-Körös szurdokvölgye Önre vár! Az itt található három via ferrata minden kalandra vágyót szívesen fogad.

A “Peretele Zânelor” (Tündérek sziklafala) via ferrata, Rév – Sebes-Körös szurdokvölgye, egy lenyűgöző út, amely rendkívüli kilátást nyújt a völgyre és a szurdok falaira. A Sebes-Körös folyó jobb partján helyezkedik el, a Casa Zmăului barlang bejárata mellett, 100 méter magas meredek lejtőn. Azok a turisták, akik ezt az utat választják, a sziklafal természetes erkélyein akár pihenőt is tarthatnak.

A második via ferrata, a Hodoaba-völgy útja, amely Vársonkolyoson, a Nagy Magyar-barlang közelében található. Hosszúsága meghaladja a 40 métert és ezáltal jó alkalmat nyújt azok számára, akik hegymászók szeretnének lenni. Ezen az útvonalon biztonságos körülmények között tekinthető meg, valamint fényképezhető le a Sebes-Körös szurdokvölgyének egy része, ami megmagyarázza miért ez a fotósok kedvence. A felső részen pedig a kaland folytatódik, mert ez az út hozzáférést nyújt a Tara-patak kanyonjához is.

A harmadik út, a “Casa Zmăului”, a legnehezebb Bihar megyében. C nehézségi szintje miatt csupán olyan turisták számára ajánlott, akik hegymászó vagy sziklamászási tapasztalattal rendelkeznek. Közel 200 méter magas, egyes helyeken néhány függőleges résszel valamint többlettel is rendelkezik. A felső részen egy 25 méteres függőhíd van felszerelve, ami még látványosabbá teszi az útvonalat. Ez a hegymászóút olyan panorámás kilátást nyújt a Vama Sării-ról és a Sebes-Körös szurdokvölgyének egyik fontos részéről, hogy azt nem elég leírni, látni kell és saját szemmel győződni meg róla mennyire érdemes volt ide jönni.

A biztonság érdekében mindhárom útvonal fémkötelekkel és fémlépcsőkkel van felszerelve. A három útvonalhoz való hozzáférés csak megfelelő biztonsági felszereléssel (sisak, hám, lengéscsillapítóval ellátott dupla kantár) engedélyezett, valamint ajánlatott, hogy minden csoportot szakképzett idegenvezető kísérjen.

[wpml-string context="content templates" name="Other Destinations"]Other Destinations[/wpml-string]