A Cséffai Természeti Park

46.8962° N, 21.6640° E   Cefa

A Radványi-erdőrezervátum egy igazi paradicsom a madarak és növények számára. Nagyváradhoz közel, a Cséffa (románul Cefa) községben, pontosabban a községet és az Atyás (Ateaș) települést összekötő úton helyezkedik el. Köztudott, hogy a gyönyörű táj számos ritka veszélyeztetett növénynek, illetve olyan őshonos növényfajnak ad otthont, mely csupán a Duna deltában található még meg. A Cséffai Természeti Park közvetlenül Magyarország határánál található. Az országhatár mindkét oldalán számos különböző fajta vándormadár fészkel. A legelképesztőbb pillanatoknak ősszel és tavasszal lehetünk tanúi, mikor a szárnyas utazók ellepik a teret és különleges műsorszámot mutatnak be a türelmes és óvatos turistáknak.

A Radványi-erdő a vándormadarakat mágnesként vonzó Cséffai-tavak közvetlen közelében helyezkedik el. Ez az erdő szintén kedvenc fészkelő helye számos veszélyeztetett madárfajnak. A természet és a vadvilág kedvelői megfigyelhetik amint a szürke gém, a bakcsó és a kis kócsag fészket rak a kis tölgyfa és kőrisfa erdőben, amely a tisztáson még megmaradt.

Számos más madárfaj is megtalálható ezen a helyen, és éppen ezért az egész területet európai fontosságú zoológiai rezervátummá nyilvánították.

Mivel a rezervátumban nincsenek kijelölt útvonalak és mivel a madarak védelmére különös figyelmet fordítanak, a hely látogatása csupán a halastavak és a park adminisztrátorának engedélyével lehetséges.[wpml-string context="content templates" name="Other Destinations"]Other Destinations[/wpml-string]