Golf – Az úriemberek sportja már Erdélyben is!

Ha raccsoló úriember lennél, vagy olyan sportot szeretnél űzni, amelyben az etikett elengedhetetlen, akkor mindenképp számodra alakították ki a köröskisjenői golfpályát. Életre szóló élményt garantál a bársonyos pázsitpályával való találkozásod akár kezdő vagy haladó golfozóként. Ezt a sportot ugyan már az ókorban is űzték, a modernkori gyökerei Skóciában vannak. A St. Andrews-i Royal and Ancient a világ legnevesebb golfklubja, az amatőr golf szabályozásának az autoritása is, ha golf, akkor ők a világ szakértői. A golf a legdinamikusabban fejlődő sport az amatőrök között, 12%-os évenkénti növekedéssel világszinten vezető pozícióba került.

A játék menete egyszerű: egy 18 lyukból álló pályát kell végigvinni, úgy, hogy a labdát minden lyukba bele kell találni minél kevesebb ütéssel. Az ütések száma nem haladhatja meg a pálya par számát. A par szám meghatározza egy adott golfpályán a megengedett lyukankénti ütések maximális számát, amit a pálya tervezője egy jó játékos képességeihez mérten szab meg.

A megye egyetlen pályájának a pár száma 22, a lyukainak a száma pedig 6. Tehát az összes lyukat maximum 22 ütésből kell eltalálni. A pálya építési terve és dizájnja Gabriel Toader golftanár munkája. Kevés Bihar megyei tudja, de a köröskisjenői pályán Golfakadémia is működik, ide várják a gyerekektől felső korhatár nélkül azokat, akik az acélidegzetek és a biztos kezek sportját szeretnék gyakorolni.