Bihar megye madárszemmel

Köröskisjenőn van Bihar megye egyetlen magán repülőtere, amiről a magasságok ászai is azt állítják, hogy talán az ország legszebbike. A köröskisjenői repülőklub célkitűzése, hogy egy „barátságos, kihívással teli és versenyképes környezetet” biztosítson mindazok számára, akik a levegő sportjának ebbe az adrenalin-dús és leírhatatlanul szép világába akarnak betekinteni. A köröskisjenői repülőtér kifutója bármilyen könnyű légjármű által használható: vitorlázórepülő, motoros siklóernyő, vagy ultrakönnyű repülőgépek. Az elhelyezkedése nagyon szerencsés: közel Nagyváradhoz, a Révi-szoroshoz, a Király-erdő bejáratához, így Bihar megyének madártávlatból való megismerésére egyszerűen ideális. A nézőpont egyértelműen újszerű, és ez valami fantasztikus élményben részesíti a madárszemet kapott utazót, makettként látja a hegycsúcsokat, tavakat, mély völgyeket a szeme előtt elterülni.

A repülésről azt tartják, hogy ha egyszer kipróbáltad, akkor mindig álmodni fogod, a bihari táj látványa ezt méginkább felerősíti, különös varázzsal tetézve a repülés élményét.

A siklóernyőzés nagyon népszerűvé vált az extrém élmények amatőrjei közt. A bihari repülőtér együttműködik Európa egyik legnagyobb hasonló profilú klubjával, így a nyári hónapokban a King’s Land-ben bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés a szélek szárnyán szállni, aki befizet egy körre a siklóernyőn.