Királyerdő-hegység: a kalandok otthona

A Bihar megyében található Királyerdő-hegység romániai és külföldi turisták ezreit vonzza évente. Mi teszi ezt a helyet olyan különlegessé? Az egyedi látványosságok, a különleges tapasztalatok, amelyeket itt átélhet az ember, valamint a jól megőrzött szokások és hagyományok, mind lenyűgöző úticéllá varázsolják Királyerdőt.

Az Erdélyi-középhegység északnyugati vonulatán, a Sebes-Körös szurdokvölgye és a Belényesi-medence között lévő Királyerdő-hegység az ember és a természet tökéletes szimbiózisát tükrözi. A természet megadta az embernek a támogatást, hogy olyan kulturális örökséget és értékeket teremthessen, amelyek kiállják az idő próbáját. Ugyanakkor az ember, aki mélyen hálás volt a természetnek, állandó védelmet nyújtott neki.

A turisztikai látványosságok gazdagsága, az idegenforgalmi tevékenységek sokfélesége, valamint a hagyományok, amelyeket évszázadok óta tartanak fenn az itt lakók mind hozzájárulnak azon kalandhoz, amelynek az idelátogatók részesei lehetnek. [FEDEZZE FEL A KIRÁLYERDŐ-HEGYSÉGET]